Refinansiering av forbrukslån

Refinansiering av forbrukslån kan gjøre underverker for økonomien din. Ved å samle alle dine lån under en paraply, slipper du for å betale unødvendige gebyrer og har større oversikt over økonomien din. Det er mange fordeler med å få samlet flere forbrukslån, men det er viktig du vet, at en refinansieringsplan kun er begrenset opp til det beløpet du allerede har utestående. Det betyr, at du ikke kan benytte et slikt lån til å få mer gjeld. Da skal du heller se på forbrukslån eller andre typer lån, fordi det er noen regler som bankene skal følge i forhold til refinansiering.

Refinansiering er et lån uten sikkerhet, på lik linje med forbrukslån, og følger som regel samme vilkår. Selv om det er noen ulikheter allikevel.

Hva refinansiering av forbrukslån er

Refinansiering av forbrukslån betyr, rett og slett, at du tar alle enkeltstående lån du har per nå, og samler de under ett. Det kan være du har et eller flere lån, det har ikke så mye å si, og vil låne penger til å betale ut det skyldige beløpet. Det kan i seg selv virke som en selvmotsigelse, men hensikten er å spare penger på unødvendige termingebyrer og, formodentlig, få en lavere rente totalt sett.

Når du har forbrukslån så vil du betale inn et avtalt termingebyr, sammen med renter og avdrag. Hvis du så har flere slike termingebyr, og eventuelt får samme rente på refinansieringslånet, er det ofte tusenvis av kroner å spare. Dette er selvfølgelig avhengig av hvor mye du har i gjeld, hvor lenge det er til du er ferdig med lånet og andre faktorer.

Hva du skal se på

Hvis du har flere forbrukslån, eller andre typer gjeld som kredittkort, er det lurt å sette alt inn i et regneark. Før så inn alle kjente verdier, som termingebyr, renter, avdrag å gjenstående løpetid på lånet. På denne måten får du en grei oversikt, som du også kan vedlegge til den aktuelle banken du søker refinansierings lån ved.

Det som er viktig for deg, som har flere lån, er at den totale kostnaden vil minke. Spesielt gjelder dette for de månedlige kostnadene, fordi dette kan gi deg større spillerom i økonomien, sammen med mere penger or hånden til å betale inn på utestående gjeld. Har du muligheten så ta alle pengene du sparer og bruk de på avdrag, i stedet for termingebyrer og renter, som er spart inn.

Nye retningslinjer

Det gjelder nye retningslinjer for refinansiering, vedtatt i 2018, som endrer på et par ting. For det første så kan du ikke låne til mer enn utestående gjeld. For det andre, er det fra nå av standard med maksimalt fem år tilbakebetalingstid.

Når du søker om refinansierings lån, forbrukslån eller andre typer lån uten sikkerhet, er det viktig du setter deg inn i de ulike tilbud som banken har å tilby deg. Dette er viktig, fordi på den måten kan du sikre deg den beste renten på lånet og du sparer mest mulig penger i siste ende.

0 likes
Next post: Kjøp Bitcoin på nett

Related posts